22.7.08

Anem a rajar un rato de ràdio.

Què emocionant és quan arriben aquestes dates! quan s’acaba la temporada normal de ràdio, comença la d’estiu i tot són rumors de cara al setembre. És una mica com la pretemporada de fitxatges del futbol.


De moment tenim una baixa. Antoni Bassas marxa de Catalunya Ràdio. Sembla ser que per desavinences amb els grans directius de l’emissora que tenen pensat un canvi de format (i també per desavinences polítiques...). I no se sap on anirà a parar. Jo crec que el fitxarà la Mònica Terribas... encara que estaria bé que fes el passet a l’altra banda de la Diagonal amb els seus ex-companys, en Bastè i en Clapés.

Així doncs el matí de Catalunya ràdio patirà canvis importants. El primer, el presentador, es converteix en presentadora: Neus Bonet, senyora que no tinc el plaer de conèixer i que no puc valorar. També s’adelantarà una hora i acabarà una hora abans (de 6 a 11), suprimint l’espai “alguna pregunta més?”. I també alguns tertulians incòmodes desapareixeran.

Però els canvis no acaben aquí. Sembla ser (ja ho veure’m en les pròximes setmanes) que Manuel Fuentes (segons la meva opinió, que ja cansa, sobretot després de la marxa dels Oscars, Óscar Andreu i Óscar Dalmau, entre altres coses guionistes de Polònia i col·laboradors de Minoria absoluta ), continuarà amb el Problemes domèstics de 11 a 1 (una hora més!). I el Llucià Ferrer, que tenia un programa de tarda de 4 a 7, possiblement ocupi la franja del migdia. El Grasset, no se sap que farà, i la tarda serà ocupat per un programa fet per dones (miedo me da quan s’especifica el gènere de l’equip).


I què passarà a l’altre costat de Francesc Macià? Doncs sembla que es segueix amb la tònica de la temporada anterior. Jordi Basté, al matí (molt bé tant ell com la resta de l’equip de El món a RAC 1 aquest any, no he trobat a faltar al Xavier Bosch).

Minoria Absoluta, que si el Fuentes cansa, amb ells tanco la ràdio directament. Em sembla que aquest any acabaven contracte, i no sé quins són els seus pensaments. Espero que no renovin i que es dediquin íntegrament a Polònia, feina que si val la pena continuar. Prou de segones hores del minoria, no perquè ho fagin malament la Tatiana Sisquella, el Quim Morales, simplement perquè la segona hora de el minoria, no es el minoria per molt que tingui la mateixa música de capcelera. Que li posin un altre nom!!

El Toni Clapés, es queda. I menys mal, perquè és el millor programa que es fa a la ràdio catalana. Fins i tot a l'estiu, que l'està presentant el Marc Serra i el seu Versió Càmping, no perd nivell, no com la resta de programes, que avui és el segon dia i ja trobo a faltar a l'equip habitual del Món a RAC 1 i el del Via Lliure... (del Minoria ja no parlo, perquè fa mesos que no l'escolto)

I per últim tenim El tu diràs. Ho sento motl pel Joan Maria Pou, perquè sembla bona persona, però és un muermu. Estaria bé que cambiessin al presentador, perquè tot i que els EGM no són gaire fiables, ha perdut 9.000 oients, des de que ho va deixar el Basté.

A veure si de cara a l’any que bé, Jordi Beltran torna a tenir un espai a la graella... com l’he trobat a faltar! No és el mateix tenir-lo cada tarda que tenir-lo només fent presentacions i entrades els dies de festa per omplir buits.

Altra emissora força interessant i emergent (buenu, potser aquí m’he passat) és Ona Fm (el lema: música i diversiooooo), la escolto una mica per obligació, ja que surto en tots els butlletins, però realment fan una proposta força interessant. Al matí, Fora de joc, típic programa matinal amb l’esport com eix central. Presentat per una colla molt entretinguda. També tenen dues Graderies, la primera més informativa presentada pel simpàtic (al menys la veu) José Luis Sastre, abans conductor de hora 13 a radio Barcelona. I una segona Graderia, més d’opinió a la tarda amb Dani Sanabre... mira si són entretinguts, que tot i parlar íntegrament d’0esports.. sóc capaç d’escoltar-lo i gaudir-lo.


bé... i de moment això és tot el que havia de rajar (amb alguns m'he despatxat agust... que consti en l'acta que ho faig des del carinyu i l'admiració i que no desmereixo el treball de ningú. Són opinions)
ala! ja m'he quedat tranquila... fins la pròxima XD