11.9.06

RECOMPTE DE LLIBRES 2005

12.Sin noticias de Gurb, Eduardo Mendoza. (desembre 2005) humor No és el llibre de la meva vida, però és entretingut i divertit a estones. Està bé, per els qui van viure la Barcelona de les pre-olimpiades i encara que jo era petita, fa gràcia recordar certes coses d'aquella época. Tot i així em dóna la sensació de que està una mica sobrevalorat.

11. El misterioso asesinato del perro a medianoche, Mark Haddon. (Desembre 2005) Inclasificable Curt, amb ganxu, emocionant... a mi em va encantar. està escrit des del punt de vista d'un noi autista, així que el lector pot viure aquest canvi de mentalitat de dues formes: una reflexió sobre com pensa i actua un noi autista, per lo que al acabar el llibre els entens millor, o també és pot pensar que l'autor a escullit aquesta forma de narrar els fets per jugar amb els sentiments del lector i ficar-se'ls a la butxaca. A mi m'agrada la primera, tot i que no descarto que toca la fibra expressament per emocinar-te.

10. El amor en los tiempos de cólera, Gabriel García Márquez. (Novembre 2005) amor Em va decepcionar una mica. Està molt ben escrit i se m'han escapat les llàgrimes en certes parts, però esperava que fos més intens. D'ell només havia llegit Relato de un naufrago i el recordava molt bé. Tot i així, espero llegir el que diuen que es el seu millor llibre: 100 años de soledad. A veure que tal.

9. Segunda fundación, Isaak asimov (octubre 2005) CF 3a part de fundación. Gran final. Mereix la pena llegir aquesta trilogía. En realitat, continua però no m'he atrevit a llegir les continuacions per no espatllar el bon sabor de boca que m'ha deixat tota la filosofia de la psicohistòria.

8. Fundación e imperio, Isaak Asimov. (Agost 2005) CF segona part de Fundación. s'en va una mica pels cerros de Úbeda amb la història del Mazo, però val la pena llegir-lo només per continuar sabent que passa amb amb el futur de la Fundació.

7. La ciudad de las damas, Cristina de Pizán. (Agosto 2005). Assaig: filosofia i feminisme També el vaig llegir per obligació però m'ha deixat petjada. Els seus pensaments i idees son contemporanis tot i haver sigut escrits fa 700 anys.

6. El hombre imaginario (Una antropología literaria), Antonio Blanch (Agost 2005). Assaig metaliterari el vaig llegir per obligació però es molt interessant. Per aquí vulgui llegir reflexions sobre la capacitat humana d'imaginar.

5. Los mitos de Chtulu, Lovecraft y otros. (Agost 2005) terror Una recopilació de contes de Lovecraft i d'altres que van seguir el seu exemple creant i enriquint les històries més terrorífiques i posiblement de les més influients en la literatura posterior. Hi ha un parell de contes que se m'han qedat gravats en el cervell...

4. Cuentos indiscretos, Saki. (Agost 2005) Fantasia Un bon recull de contes, i deixa amb les ganes de llegir més d'aquest autor.

3. Fundación, Isaak Asimov. (Agost 2005). CF Una bona forma d'entrar en la literatura asimoviana. de la trilogia, em sembla que aquest és el que més m'agrada, pel misteri que envolta tota la intriga interestelar. Et deixa amb molt bon sabor de boca, però si llegeixes aquest és obligatori continuar amb els altres.

2. Contes d'hivern, Isaak Dinesen. (Juliol 2005). Amor no està malament, però no mata. Potser no era un bon moment per llegir aquest tipus de contes i els vaig trobar fred i llunyants.

1. Harry Potter, The half blood prince. J. K. Rowling (Juny 2005) Aventura/ fantasia només recomenable si has llegit els anteriors llbres de la saga. Cumpleix amb les espectatives però et deixa amb l'ai al cor... només queda una entrega per saber el final d'aquest jove mag.