2.2.09

Bon día de la marmota!


Sí amics, avui és el dia de la Marmota. Dia que es celebra el dia 2 de febrer a Canadà i Estats Units. Aquest dia es va fer popular gràcies a la pel·lícula Atrapado en el tiempo. Pel·lícula que la gent ni coneix pel seu nom original, sinó que l'anomena "El dia de la Marmota" i que tenim el plaer de veure un parell de cops l'any gràcies als simpàtics de tv3.

Per els qui no han vist la televisió des de l'any 92, heu de saber que és una festa on tot de gent important del poble amb barrets de copa molesten a una marmota que està dormint dins un tronc. Si la marmota quan surt fa ombra, és que fa sol. S'espanta de la seva ombra i decideix hivernar 6 setmanes més. És a dir, queden 6 setmanes d'hivern. Si en el cas contrari, no fa ombra perquè està ennuvolat, la marmota surt tranquila i vol dir que la primavera ja s'acosta.

com veieu, és un sistema 100% científic.

La més famosa marmota predictor és Phil que viu a Punxsutawney a Pennsylvania. Però hi ha varies marmotes més que li fan ombra (frase amb doble sentit), Jimmy de Wisconsin, Wiarton Willie de Ontario, General Beauregard Lee de Georgia, entre d'altres.


Jo sóc una mica marmota... i quan he sortit fa una estona al carrer, no he fet ombra.


Ais, estic tant contenta de que ja comenci el bon temps!!!!!!!