3.9.07

De tornada, o quasi

Encara que he treballat alternativament durant tot l'estiu , fins avui semblava que venia a treballar per passar una mica l'estona. M'aixecava a les 6 del matí, explicava que no havia res que explicar, i a les 2'30, pleguem i adéu fins demà.

La primera prova va ser el dissabte: perquè la gent és sorprenent, sobretot quan es tracta de desplaçaments. Quan jo i tothom esperàvem una operació retorn... ens vam trobar amb un pollastre força important, però no tant per la gent que tornava a la seva vida normal, sinó per la quantitat d'accidents (la majoria múltiples) concentrats a la xarxa viària catalana (I la llista d'accidents va augmentar al dia següent, tot i que aquests ja no els vaig viure jo).

Aprofito, aquest medi per fer una crida al sentit comú:

  • Camioners d’arreu: Poseu com us poseu, no és lògic adelantar per la 3 via a un altre camió, que a la vegada adelanta a un altre camió... per guanyar 10 km/h més. No val la pena. Trigareu més si heu de passar primer per l’hospital.
  • Conductors en general: Adelantar no és un joc de “a veure qui pot més” . Adelanteu quan tingueu la seguretat de que teniu temps de tornar al vostre carril i no us menjareu ni el vehicle del costat ni del davant ni dle darrere.
  • Intenteu no distreure-us gaire quan conduïu, perquè sembla una tonteria però us farieu creus de la quantitat de vehicles que es surten de la via tot solets sense que ningú els toqui. I el xoc contra una mitjana a 130 km/h fa mal.


I ai, aquest matí... quina felicitat al veure la C-58 ja plena de sortida de BCN, i a l'aP-7 les famoses aturades de Rubí-Papiol. I què dir de la B-23, i els seus 10 km de Sant Feliu de Llobregat fins l'Av. Diagonal. O les clàssiques retencions a la C-32 a Gavà. I les rondes? de 7 a 9, impracticables. Només aptes per conductors moooolt pacients.


Bé, aquesta és la història de cada dia... amb alguna que altra variació depenent dels gamarusus que s’els hi espatlli el camió (perquè gairebé sempre és un camió) o els garrulus que se la fotin.



Si, és dilluns... i he tornat oficialment a treballar.